Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Ventilatie kelder

Kelderventilatie wordt vaak vergeten, maar is minstens even belangrijk als het ventileren van andere ruimtes in jouw woning. In dit artikel lees je meer over hoe je je kelder het best kan ventileren.

Ga snel naarPrijzen – RoostersVentilatorOntvochtiger

 

Kelderventilatie prijzen

In onderstaande tabel vind je een kort overzicht van de prijzen per ventilatiesysteem.

SysteemPrijs
Roosters€10 tot €30 per rooster
Ventilatoren€100 tot €300
Ontvochtigers€100 tot €400
Via onze webshop kan je snel en gemakkelijk roosters, ventilatoren, en ontvochtigers kopen.
Prijzen op maat aanvragen voor kelderdichting kan via de offertepagina.

 

 

Mogelijkheden ventilatie kelder

Hieronder vind je de verschillende manieren om een kelder te ventileren. Soms heb je een combinatie nodig van meerdere systemen.

 

kelderventilatie rooster 1) Roosters

De goedkoopste manier om je kelder te verluchten, is het plaatsen van twee ventilatieroosters in je deur, ramen, of muren. Deze zullen zorgen voor een natuurlijke luchtdoorstroming.

Het natuurlijk verluchten van een kelder is vaak genoeg om deze tegen vocht te beschermen, maar dan is het belangrijk dat de ventilatie-roosters een openingsstand hebben van minstens 140 cm².

Richtprijs ventilatieroosters: €10 tot €30/rooster
» Bekijk het assortiment ventilatieroosters in de webshop.

 

kelder ventileren buisventilatie 2) Ventilator

Je kan je kelder ook mechanisch gaan verluchten via ventilatoren die de gebruikte lucht afvoeren. Een veel gebruikte ventilator die universeel toepasbaar is, is de buisventilator. Deze ventilator wordt tussen twee ventilatiebuizen geplaatst en is veel krachtiger dan andere ventilatoren.

De juiste ventilator kiezen, doe je aan de hand van de kleurencodes die op de verpakkingen staan: rood is geschikt voor kleine ruimtes tot 10m³, geel voor middelgrote ruimtes tot 14m³, en groen voor grote ruimtes tot 27m³.

Richtprijs ventilatoren: €100 tot €300
» Je kan tal van ventilatoren vinden op onze webshop.

 

3) Ontvochtiger

Een ontvochtiger is een toestel dat continu het teveel aan vocht in de lucht afvoert. Op die manier verlaag je de luchtvochtigheid en zal het vocht in je kelder verdwijnen.

Je kan kiezen tussen twee types ontvochtiger: heb je een kleine kelder dan volstaat een mobiele luchtontvochtiger, heb je een grote kelder dan kies je best voor een volwaardige ontvochtigingsinstallatie die aan de kelderwand gemonteerd wordt. Om het vocht te kunnen afvoeren, heb je in beide gevallen wel een afvoer nodig in de vorm van een pomp die naar boven gaat.

Een ontvochtiger is een goede keuze wanneer je een kelder hebt waar het plaatsen van roosters en ventilators moeilijk is.

Richtprijs ontvochtiger: €100 tot €400
» Een volledig assortiment aan ontvochtigers kan je vinden op onze webshop.

 

Is je kelder ventileren niet genoeg? Overweeg een kelderdichting!

Wanneer vochtige lucht afvoeren niet genoeg is en je last hebt van hardnekkig vocht in je muren, kan je je kelder laten dichten. Bij zo’n kelderdichting brengt een vakman een waterdichte cementlaag aan op je keldermuren.

In sommige gevallen is de ondergrondse waterdruk te groot en valt het probleem zelfs niet volledig op te lossen met een kelderdichting. Via een kelderdrainage kan je het teveel aan water dan op een efficiënte manier afvoeren.

Advies op maat nodig? Kom in contact met een vakman actief in jouw buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor ventilatie ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je ventilatiesysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs