Ventilatiesysteemabcd.nl Online info & inspiratie over ventilatiesystemen en hun prijzen.
Vergelijk meer dan 300 ventilatie installateurs online!
header image
Ventilatiesysteemabcd.nl

Ventilatie kelder

Kelderventilatie wordt vaak vergeten, maar is minstens even belangrijk als het ventileren van andere ruimtes in jouw woning. In dit artikel lees je meer over hoe je je kelder het best kan ventileren.

Ga snel naarPrijzen – RoostersVentilatorOntvochtigerKelderdichting

 

Kelderventilatie prijzen

In onderstaande tabel vind je een kort overzicht van de prijzen per ventilatiesysteem.

SysteemPrijs
Roosters€10 tot €30 per rooster
Ventilatoren€100 tot €300
Ontvochtigers€100 tot €400
Kelderdichting€4.000 tot €10.000 naar gelang grootte
Via onze webshop kan je snel en gemakkelijk roosters, ventilatoren, en ontvochtigers kopen.
Prijzen op maat aanvragen voor kelderdichting kan via de offertepagina.

 

 

Mogelijkheden ventilatie kelder

Hieronder vind je de verschillende manieren om een kelder te ventileren. Soms heb je een combinatie nodig van meerdere systemen.

 

kelderventilatie rooster 1) Roosters

De goedkoopste manier om je kelder te verluchten, is het plaatsen van twee ventilatieroosters in je deur, ramen, of muren. Deze zullen zorgen voor een natuurlijke luchtdoorstroming.

Het natuurlijk verluchten van een kelder is vaak genoeg om deze tegen vocht te beschermen, maar dan is het belangrijk dat de ventilatie-roosters een openingsstand hebben van minstens 140 cm².

Richtprijs ventilatieroosters: €10 tot €30/rooster
» Bekijk het assortiment ventilatieroosters in de webshop.

 

kelder ventileren buisventilatie 2) Ventilator

Je kan je kelder ook mechanisch gaan verluchten via ventilatoren die de gebruikte lucht afvoeren. Een veel gebruikte ventilator die universeel toepasbaar is, is de buisventilator. Deze ventilator wordt tussen twee ventilatiebuizen geplaatst en is veel krachtiger dan andere ventilatoren.

De juiste ventilator kiezen, doe je aan de hand van de kleurencodes die op de verpakkingen staan: rood is geschikt voor kleine ruimtes tot 10m³, geel voor middelgrote ruimtes tot 14m³, en groen voor grote ruimtes tot 27m³.

Richtprijs ventilatoren: €100 tot €300
» Je kan tal van ventilatoren vinden op onze webshop.

 

3) Ontvochtiger

Een ontvochtiger is een toestel dat continu het teveel aan vocht in de lucht afvoert. Op die manier verlaag je de luchtvochtigheid en zal het vocht in je kelder verdwijnen.

Je kan kiezen tussen twee types ontvochtiger: heb je een kleine kelder dan volstaat een mobiele luchtontvochtiger, heb je een grote kelder dan kies je best voor een volwaardige ontvochtigingsinstallatie die aan de kelderwand gemonteerd wordt. Om het vocht te kunnen afvoeren, heb je in beide gevallen wel een afvoer nodig in de vorm van een pomp die naar boven gaat.

Een ontvochtiger is een goede keuze wanneer je een kelder hebt waar het plaatsen van roosters en ventilators moeilijk is.

Richtprijs ontvochtiger: €100 tot €400
» Een volledig assortiment aan ontvochtigers kan je vinden op onze webshop.

 

ventilatie kelder bekuiping 4) Kelderdichting

Wanneer vochtige lucht afvoeren niet genoeg is en je last hebt van hardnekkig vocht, kan je je kelder laten dichten. Bij kelderdichting of bekuiping wordt je kelder voorzien van een waterdichte cementlaag op de zuivere ondergrond.

In sommige gevallen is de ondergrondse waterdruk te groot en valt het probleem niet volledig op te lossen met een traditionele kelderdichting. Via kelderdrainage kun je het teveel aan water op een efficiënte manier afvoeren. Zowel de muren als de vloeren van de kelder worden dan langs binnen gedraineerd.

Richtprijs kelderdichting: €4.000 tot €10.000
» Vraag vrijblijvend offertes aan via de offertepagina
.

 

Offertes voor ventilatie ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je ventilatiesysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs